콘텐츠 바로가기
로그인
컨텐츠

Category Open

Events

tutorial

Information on development assistance programs in Korea

home

Events
ALL Forum

Print

Forum

Title

[Forum] Building Systems for Universal Health Coverage
(South-South Knowledge Exchange with Korea)

Type Forum
Venue The Plaza Hotel, Seoul, South Korea Date 2014-12-10 ~ 2014-12-12

Day One – December 10 (Wednesday) 2014 (Venue: Ruby Hall, 22nd Floor, Plaza Hotel)

09:00-09:20

Opening and Welcoming remarks

- World Bank (Robert L. Floyd, Director of LLI)

- Ministry of Strategy and Finance of Korea

 (Ho-Seung Lee, Director General of Future and Social Policy Bureau)

- Ministry of Health and Welfare of Korea

 (Ki-Chang Kwon, Director General of International Cooperation Bureau)

- KDI (Dongseok Kim, Senior Vice President)

09:20-09:50

Keynote address

Topic: Building Systems for Universal Health Coverage in Korea

(Myongsei Sohn, President, HIRA)
10:00-12:50

Session 1: Universal Health Coverage (Chair: Soonman Kwon, Prof, SNU)

 

Presentation 1 (30 min,10:00-10:30)

UHC in LAC Region (by Tania Dmytraczenko, Senior Economist, WB)

 

Presentation 2 (30 min, 10:30-11:00)

UHC in EAP Region (by Aparnaa Somanathan, Senior Health Economist, WB)

 

<Tea break (15 min, 11:00-11:15)>   

 

Presentation 3 (30 min, 11:15-11:45)

Korea’s Universal Health Coverage (by Soonman Kwon, Professor, SNU)                     

 

Presentation 4 (30 min, 11:45-12:15)

Peru’s Universal Health Coverage (by Peru)

(by Virginia Gricelia Baffigo Torre De Pinillos, Executive President, EsSalud)

 

Panel Discussion (30 min, 6, 12:15-12:45)

- 4 presenters

- Andre C. Medici (Senior Economist, WB)

- In-seok Yang (Deputy Director, National Health Insurance Service)

14:00-17:00

Session 2: Public Health Service – Selected Issues on Health Policy

(Chair: Aparnaa Somanathan, Senior Health Economist, WB)

 

Presentation 1 (40 min, 14:00-14:40) *video conference

Nutrition issue (by Meera Shekar, Lead Health Specialist, WB)

 

Presentation 2 (40 min, 14:40-15:20)

Improvement of Rural Health System based on Public Health Center in Korea

(by Yong Ae Shin, Former Professor, Korea Human Resource Development Institute for Health & Welfare )

 

Presentation 3 (40 min, 15:20-16:00)

Sustained National Deworming Campaign in Korea

(by Taejong Kim, Professor, KDI School)

 

<Tea break (20 min, 16:00-16:20)>

 

Panel Discussion (40 min, 5(without VC presenter), 16:20-17:00)

- 2 presenter (Dr. Yong Ae Shin / Prof. Taejong Kim)

- Tai-Soon Yong, Professor, Yonsei University

- Dr. Ok-Ryun Moon, Professor Emeritus, Seoul National University

- Aparnaa Somanathan, Senior Health Economist, WB

 

Day Two–December 11 (Thursday) 2014 (Venue: Orchid Hall, 4th Floor, Plaza Hotel)

09:00-10:45

Session 3-1: Health Information System for Transparency and Accountability (Chair: Sun Min Kim, Commissioner for Healthcare Quality, HIRA)

 

Presentation 1 (30 min, 09:00-09:30)

mHealth Impact Evaluation on Health Extension Workers in Ethiopia

(by Asfaw Atnafu Kebede, Professor, Addis Ababa University and Kate Otto, Health Consultant, WB)

 

Presentation 2 (30 min, 09:30-10:00) *video conference(not fixed)

Challenges of IT related procurement in health sector

(by Anna L Wielogorska, Senior Procurement Specialist, WB)

 

<Tea break (15 min, 10:00-10:15)>

 

Presentation 3 (30 min, 10:15-10:45)

Health IT for Health Systems Governance in Korea

(by Sun Min Kim, Commissioner for Healthcare Quality, HIRA)
10:45-11:45

Session 3-2: Country Presentations on Health Information System 1

(Facilitator: Hyoung Sun Jeong, Professor, Yonsei University)

 

Presentation 1 (30 min, 10:45-11:15)

Country Presentation (by Indonesia) (20 min)

(by Hidayat Sumintapura, Branch Head, BPJS Kesehatan)

 

Panel Discussion (10 min, 5)  

- Solomon Tessema (IT Directorate Director, Ethiopia)

- Yoon Kim (Professor, Seoul National University)

- Tae Hyun Kim (Professor, Yonsei University)

- Hyoung Sun Jeong (Professor, Yonsei University)

 

 

Presentation 2 (30 min, 11:15-11:45)

Country Presentation (by Philippines)

(by Gilda Salvacion A. Diaz, Senior Manager, PhilHealth) (20 min)

 

Panel Discussion (10 min, 5)

- Ms. Vu Nu Anh (Vietnam)

- Yoon Kim (Professor, Seoul National University)

- Tae Hyun Kim (Professor, Yonsei University)

- Hyoung Sun Jeong (Professor, Yonsei University)