콘텐츠 바로가기
로그인
컨텐츠
  • HOME
  • SEARCH
PLUS Text Size MINUS RESET
FACEBOOK TWITTER Linked In

Category Open

Events

tutorial

Information on development assistance programs in Korea

home

Events
Economy Forum

Print

Forum

Title

[Forum] Innovation Policy and Creative Economy
(KDIS-WB-CAG Policy Forum)

Type Forum
Venue Korea Development Institute School of Public Policy and Management Date 2015-11-08 ~ 2015-11-12
Host Korea Development Institute School of Public Policy and Management Organizer

Innovation Policy and Creative Economy

KDIS-WB-CAG Policy Forum

(November 8 – November 12, 2015)

 

Time Monday, November 9
09:30-10:00 Registration (Venue: Grand Ballroom 2F)
10:00–10:30

Opening Session

- Opening Remarks: Hong Tack Chun (Dean, KDI School)

- Welcome Remarks: Joyce Msuya (Special Representative, World Bank Group Korea Office)

- Group Photo

Session 1 (10:30-12:30)

- Moderator: Prof. Shun Wang(KDI School)

10:30–11:10

- Presentation 1: Creative Economy Initiative and its Challenges

Presenter: Dr. Cheonsik Woo (KDI) (40 minutes)

11:10-11:50

- Presentation 2: The Urban Industrial Roots of Korea's Creative Economy: The case of multiplayer online games

Presenter: Shahid Yusuf (Chief Economist, Growth Dialogue, George Washington University) (40 minutes)
11:50-12:30 - Q&A and floor Discussion
12:30–14:00

- Luncheon 

Session 2 (14:00-16:55)

- Moderator: Prof. Taejong Kim(KDI School)

14:00-14:40

- Presentation 3: Creative Economy@Korea and Venture 2.0

Presenter: Prof. Minhwa Lee (KAIST/ KCERN) (40 minutes)

14:40-15:20

- Presentation 4: Policy Directions for the Creative Economy

Presenter: Dr. Dong Soo Kang (KDI) (40 minutes)

15:20-15:35 Coffee Break
15:35-16:15

- Presentation 5: “Innovation Policy Principles and Lessons from implementation

  Presenter: Natasha Kapil (Senior Private Sector Development Specialist, Trade & Competitiveness GP, World Bank) (40 minutes)

 

16:15-16:55 - Q&A and floor Discussion
17:00-18:30

- Welcome Dinner

Time Tuesday, November 10

Session 3 (09:00-11:40)

- Moderator: Shahid Yusuf (Chief Economist, Growth Dialogue, George Washington University)

09:00-09:40

- Presentation 6: Innovation-Driven Development Strategy in China

Presenter: Prof. Zhengzhong Xu (CAG) (40 minutes)

 

09:40-10:20

- Presentation 7: Innovation in National R&D Program: Recommendations for Delivery of the Creative Economy

Presenter: Prof. Ju-Ho Lee (KDI School) (40 minutes)
10:20-11:00

- Presentation 8: “Innovative Financing to Promote SMEs”

Presenter: Sameer Goyal (Program Manager, F&M GP, World Bank) (40 minutes)

11:00-11:40

- Q&A and floor Discussion

11:40-13:00 - Luncheon

Session 4 (13:00-15:00)

- Moderator: Prof. Songsu Choi (KDI School)

13:00-13:40

- Presentation 9: “Power House for Creative Economy”

Presenter: Prof. Guo Quanzhong(CAG) (40 minutes)

 

13:40-14:20

- Presentation 10: China’s Internet Economy

Presenter: Prof. Shun Wang(KDI School) (40 minutes)
14:20-15:00 - Q&A and floor Discussion
15:00-15:15 Coffee Break
15:15-15:45

Wrap-up Session

- Shahid Yusuf (Chief Economist, Growth Dialogue, George Washington University)

- Prof. Taejong Kim (KDI School)
15:45-16:15 Certificate Ceremony
16:15-16:35

Closing Session

- Closing Remarks: Jiayuan Huang(Deputy Director General, CAG)

Prof. Taejong Kim(KDI School)
17:00-18:30 Dinner
 
Time Wednesday, November 11
10:00-11:30

Study Visit 1

- KDI School of Public Policy and Management(Sejong City)
13:30-14:30 - Lunch 

15:00-16:00

Study Visit 2

- Samsung Innovation Museum SIM (Suwon City)
 
Time Thursday, November 12
10:00-11:30

Study Visit 3

- Digital Media City (Seoul)

Resources